Különleges módszereink

A klasszikus tréning módszerek mellett trénereink számos speciális módszertant alkalmaznak a képzések során.

Miniciklusok módszere: olyan készségfejlesztési módszertan, melynek segítségével a kiemelt készség elméleti megalapozása, gyakorlása, majd alkalmazása mint fejlesztési folyamat együtt halad az egyéni eltérések kezelésével. Így a ciklus végére a résztvevői csoport egységesen magas szinten képes a kiemelt készség használatára.

E-learning: a képzések elméleti anyagának előzetes átadására szolgáló eszköz, mely lehetőséget ad a több gyakorlásra és az elnyújtott tanulásra. a képzéseken. Növeli a képzéseken gyakorlásra fordítható idő hosszát.

Tapasztalati tanulás: az egyén konkrét élményein, tapasztalatain alapuló, a természetes tanulási folyamatot követő módszer. Előnye, hogy a tanultak emlékként, élményként jelennek meg, és azonnal beépülve fejtik ki hatásukat.

Game Based Learning (GBL, Játékalapú tréning): a tapasztalati tanulás egyik formája, a résztvevők egy játék formájában, vagyis álarcok nélkül, természetes (cél)viselkedésüket megmutatva tanulhatnak magukról, viselkedésük mozgatórugóiról és következményeiről.

Outdoor programok: a tapasztalati tanulás egy másik formája, ahol a résztvevők külső, idegen környezetben tapasztalnak meg élményeket, majd a tréner segítségével visszavezetik.
Esettanulmányok feldolgozása: A résztvevők megtörtént (a vállalat életéből átírt) esetek feldolgozásán keresztül fejlődnek. A módszer előnye, hogy lehetővé teszi a teljes vezetői eszköztár felhasználását, akár a passzív készletből is. 

Worldcafé módszertan: egy csoportos kreativitásra épülő módszertan, mely leginkább problémák és helyzetek feltárására, megértésére alkalmas.

58