Munkajog vezetőknek

Vezetőként könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, ahol egy rosszul kezelt konfliktus és egy nem szakszerűen végrehajtott felmondás után a távozó munkatárs nem hagyja annyiban. A kérdés, hogy a megfelelő ismeretek birtokában elkerülhető-e az ilyen szituáció.
Sok vállalat már idejekorán felismerte a munkajogi ismeretek fontosságát a vezetők eszköztárában. Ennek megfelelően első lépésként előadásokat szerveztek gyakorló jogászok részvételével. Ennek a hatékonysága azonban a nem jogi végzettséggel - és legfőképpen nem jogi attitűddel – rendelkező hallgatóság esetében igen kétséges volt.

Az Enetha Learning munkajogi képzésének erőssége, hogy a képzést gyakorló tréner tartja, akik nem csak a jogi tudás birtoklásában, de annak átadásában is gyakorlott. A tréning során áttekintjük azokat az információkat, szabályokat és szakkifejezéseket, amelyekre munkáltatóként és munkavállalóként egyaránt szükségünk lehet, illetve melyek ismerete nélkül nem létezhetünk hatékonyan a munkaerőpiacon. A résztvevők megismerik azokat a megoldásokat, alternatívákat, amelyekkel hatékonyan kerülhetik el a buktatókat, a felesleges pereskedést, a másik félnek fizetendő kártérítést vagy a munkaügyi bírságot, azaz a munka világának csapdáit. A tréning során a résztvevőkre szabottan megvizsgálunk néhány tanulságos jogesetet és a résztvevők által hozott gyakorlati kérdéseket is.  A paragrafusok fogyaszthatósága érdekében a törvény lényeges összefüggéseit a résztvevők által megfogalmazott kérdések mentén történő ismertetését helyeztük előtérbe. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az ismeretek átadása során a szabályok mindegyikét gyakorlati példákkal támasszuk alá, felvázolva ily módon azokat a munkajogi szituációkat, amelyekkel kapcsolatba kerülhetnek a napi munkavégzés során
 

 

47